Banenontwikkeling Dordrecht Inland Seaport

Op initiatief van Port of Rotterdam en gemeente Dordrecht werd op 13 maart bij Engie een interessante bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de BIZ Krabbepolder Zeehaven-zuid en Louterbloemen. Het thema betrof de banenontwikkeling in ons gebied. Dordrecht Inland Seaport, zoals de officiële naam luidt, omvat beide BIZ-gebieden en is goed voor bijna 4000 banen.

Invulling van huidige en toekomstige vacatures is een zeer belangrijke prioriteit bij veel bedrijven.

Presentaties werden gegeven door Erwin Boer van de arbeidsmarkt Drechtsteden, Daan Wortel, innovatiemanager ROC Da Vinci en Berith Berflo, adviseur sociale infrastructuur Port of Rotterdam.  Toehoorders waren met name HR-functionarissen en managers waaronder diverse bestuurders van de beide BIZZEN. Namens Port of Rotterdam en de gemeente Dordrecht waren de gebiedsmanagers en Wethouder Maarten Burggraaf aanwezig.

Naast het verslag van de uitgevoerde inventarisatie op het gebied van personeelsontwikkeling, werd met name gekeken naar concrete en praktische stappen die gezet kunnen worden om de vacatures in te vullen.

Afgesproken is verder in beeld te brengen welke vacatures er bij de bedrijven zijn en hoe deze met vereende krachten van de betrokken partijen ingevuld kunnen worden.

Indien personeelsontwikkeling binnen uw bedrijf ook de nodige aandacht heeft en u graag wilt aanhaken bij deze collectieve aanpak geef dan uw HR- contactgegevens door aan de BIZ via info@bizkpzh.nl

De presentaties van 13 maart zijn hier terug te lezen:

Banenontwikkeling Dordrecht Inland Seaport_DZHF

Banenontwikkeling Dordrecht Inland Seaport_HbR

presentatie banenontwikkeling dordrecht inland seaport 13 maart EBV2