Weekendafsluiting N3

Afsluiting van vrijdag 10 mei 22:00 tot maandag 13 mei 05:00

Maakt u gebruik van de N3 richting Papendrecht? Houd er dan rekening mee dat deze weg komend weekend is afgesloten tussen de Rijksstraatweg en de Copernicusweg (Sterrenburg). Daar valt ook de afrit 20 ‘s-Gravendeel van de A16 vanuit Breda onder. Het werk start vrijdag 10 mei om 22.00 uur en duurt tot maandag 13 mei 05.00 uur. Na het weekend gaat de nieuwe vrije rijstrook open voor rechtsaf slaand verkeer vanuit Breda (afrit 20 A16) richting de N3 Papendrecht. Wilt u dit weekend naar de N3 Papendrecht, Amstelwijck, de Kiltunnel en Dordt-West? Dan wordt u omgeleid via de A16 en A15 of via afslag A16 Dordrecht Centrum. De oprit naar de A16 richting Rotterdam is tijdens het weekend gewoon open. Evenals de nieuwe afrit 20 vanuit Rotterdam naar ‘s-Gravendeel en Dordt-West.

Rijkswaterstaat werkt aan het vervangen van asfalt, het vernieuwen van verkeerslichten en het vervangen van de verlichting. Ook zijn er voorbereidende werkzaamheden voor het toekomstige nieuwe viaduct over de A16, zoals het plaatsen van heipalen en het vervangen van de vangrail.

Rijkswaterstaat pakt de doorstromingsproblemen van het verkeer op het knooppunt A16/N3 aan. Dat doen ze met de aanleg van een nieuwe oprit vanaf de N3 naar de A16. Er wordt een kwart klaverblad aangelegd met een lange invoegstrook.

Meer informatie en een omleidingskaart vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/hindera16n3